uk
Heal Your Life
 
you can heal your heart.jpg

Voel hoop en licht na rouw en verlies!

Er zijn verschillende vormen van verlies in ons leven. Niet allen de dood is een verlies maar ook echtscheidingen, ontslag, verhuizing, faillesement, pensioen, diefstal, enz…..

Hoe je het draait of keert, we krijgen allemaal te maken met verlies en rouw in ons leven. Verlies en de dood hoort bij het leven. Hoewel het bij het leven hoort, gaan we er heel krampachtig mee om. Door de overtuigingen, verwrongen gedachten over relaties en de liefde die we meekregen van onze ouders, grootouders, opvoeders hoe we met verlies moeten omgaan, blijven we hangen en beperken we onszelf in het voelen en doorvoelen van onze emoties.

Het voelen en doorvoelen is eigenlijk de eerste stap naar heling. Door deze overtuigingen en heel dikwijls taboes in het doorvoelen van je gevoelens blokkeren we. Als ik “nu” terugkijk naar mijn levenspad heb ik al heel wat verliezen meegemaakt op allerlei vlakken en met vallen en opstaan heb ik deze verliezen allemaal “doorleeft” en niet “doorvoelt”!!!! Ik wist niet beter!

De dood van mijn man Luc (4 maart 2014), na een lang ziekproces, was zoals een mokerslag op mijn hoofd. Ik was helemaal uit het lood geslagen. Mijn verdriet was ondraaglijk. "Waarom overkwam mij dit?". Mijn man zaliger was immers een uitbundige, geestige, vriendelijke en briljante persoon met wie ik een prachtig leven heb gehad. Ik kon niet begrijpen dat “het universum” ons uit elkaar haalde. Mijn wereld stortte in en mijn geloof was ik kwijt, mijn kracht was ik kwijt , ik had alleen nog negatieve gedachten en ik verdween in een geitenwollensokkenverhaal. Ik ging als een schaduw door het leven. De dood was voor mij een vijand die uiteindelijk over ons zegeviert.

Hier wil ik het graag even over hebben over het verlies van een dierbare, hoe je het verlies van iemand waarvan je zielsveel houdt onderdeel van het leven kan laten zijn. En dat het niet altijd lijden hoeft te zijn. 

Dit inzicht en deze helderheid heb ik gevonden dankzij de boeken van Louise Hay en haar treatments ben ik mijn inzichten over het leven en de dood gaan veranderen. Het is vooral de manier waarop we ons leven leven en beleven hoe we omgaan met de dood. Hier heb ik vooral ontdekt hoe sterk je gedachtenkracht is. Wat je uitzendt krijg je terug. Dat wat we denken wordt waarheid. Bijna 6 jaar heb ik erover gedaan om het verlies te verwerken van de dood van mijn man zaliger. Vanuit mijn eigen ervaring is het mijn intentie dat jij je rouw volledig leert doorleven en dat zonder in verdriet en leed te blijven hangen. Verdriet is niet een aandoening die moet worden genezen; het is geen ziekte, maar een natuurlijk onderdeel van ons leven.

Het universum kent geen verlies, het weet dat elk begin een einde heeft. De liefdesband kan door de dood niet verbroken worden. Rauwe rouw brengt heel veel pijn met zich mee. Deze pijn gaan we niet vermijden, we maken er geen omweg langs maar we leren er doorheen te gaan. Ik heb geleerd mijn gedachten op een plek te houden waar ik alleen nog maar met heel veel liefde aan mijn geliefde terugdenkt, niet met alleen maar verdriet.

Ik leef nu met de heldere gedachten dat we allemaal geboren worden, groeien en sterven wanneer dat onze tijd gekomen is, anders is het leven zinloos. Hoewel mijn grote liefde gestorven is, gaat mijn leven door en ook dat van jou. Je komt in een nieuwe wereld terecht waar de andere niet meer fysiek aanwezig is. Weet dat de liefde die je had voor de overledene je nog steeds kan voelen ook al is hij/zij niet meer fysiek aanwezig.

Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen manier van rouwen. Het rouwproces bestaat uit verschillende taken. Het vraagt tijd om die taken op te nemen en door te maken. Hoeveel tijd dit neem is voor iedereen uniek en hangt af van de relatie die je had met de overleden persoon.

Jouw verdriet is een weerspiegeling van de liefde, bewijs van jullie liefde met de overleden persoon. Elke traan is een bevestiging dat jullie diep en intens hebben liefgehad. Niemand mag dit van jou afpakken. Je geeft je herinneringen een plek in je hart. Als je het verlies na verloop van tijd accepteert, is het mogelijk dat je er een diepere betekenis in zal ontdekken.

De affirmatie die ik hierbij dikwijls heb gedaan is: “Ik ben geen slachtoffer van deze tragedie. Door deze ervaring zal ik ook groeien!”

Dank zij de inzichten die ik heb opgedaan van Louise Hay kan ik nu dankbaarheid voelen voor de tijd die mijn man en ik samen hier op aarde hebben doorgebracht. En ja idd, als je verdriet hebt, is dat heel moeilijk voor te stellen dat er iets goeds uit een verlies kan voortkomen. Ik vraag je hierbij vertrouwen te hebben in levensproces. Onthou dat als we vrede hebben met de dood ons leven pas kan beginnen.

Voor mezelf heb ik nu gekozen de schijn van geluk niet op te houden en mijn ware gevoelens te tonen. Mezelf de tijd te gunnen om te rouwen. Want we ondervinden dat het ene verlies een ouder verlies uit het verleden losmaakt waar we niet volledig over gerouwd hebben. Rouw is het helingsproces dat uiteindelijk onze pijn verlicht. We moeten er enkel voor zorgen dat onze verwrongen gedachten niet in de weg staan.

Er is hoop en licht na rouw en verlies en je kunt je hart helen!

Goede affirmaties van Louise Hay die mij enorm hebben geholpen tijdens mijn rouwproces. Affirmaties die je kunnen helpen om de dood te aanvaarden en het verdriet om het verlies van een dierbaar persoon te verwerken.

 • Ik geef elke nieuwe dag toestemming om mijn de schoonheid van mijn nieuwe leven te tonen. Ik ben in vrede.
 • Ik laat liefdevol los, in de wetenschap dat de liefde onvergankelijk is.
 • We komen altijd weer bijeen op een volmaakt moment en op een volmaakte manier.
 • De dood is een poort naar een nieuw leven
 • Ik heb vrede met het rouwproces.
 • Ik gun mezelf de tijd om mijn verdriet te verwerken
 • Ik hou van mezelf ook als ik verdrietig ben
 • De dood maakt op natuurlijke wijze deel uit van het leven. Iedereen
 • sterft op een volmaakt moment.
 • Ik weet dat ik altijd veilig en geliefd ben, en dat het leven me altijd steunt.
 • Onze geest, onze ziel is altijd veilig en heeft het eeuwige leven.
 • Ik laat mijn liefde stromen en ben mezelf en anderen tot steun.
 • De dood bestaat niet. De vorm verandert, meer niet!!

Wil je graag jouw weg vinden in de doolhof van jouw emoties? 

Neem dan contact op met één van de Heal Your Life Teachers. 

Heel veel liefs,
Linda

Geschreven door:

Heal Your Life Teacher Linda Deroy van Rainbow Horses
www.rainbowhorses.be

 Terug
Geplaatst: 19-03-2021 07:31:27

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Dienstverlenervoordekmo-p_black-01.png

Banner_200x205 klein.jpg