uk
Heal Your Life
 
christel blog.jpg

Hoe denken vrouwen over.....?

Begin september 2017 plaatste ik een enquëte op facebook en 100 enthousiaste vrouwen namen deel aan deze enquëte waarvoor mijn grote dank. De resultaten waren voor mij een bevestiging dat vrouwen zichzelf nog veel te weinig graag zien. Ze zijn te hard gefocused op de buitenkant.

Uiteraard speelt de druk van sociale media daarin een grote rol want in het tijdperk van de rubensvrouw had een mollige vrouw veel méér aanzien dan in deze tijd. Nu bollen de tijdschriften uit dat je met maatje 38 al bij de volslanke vrouwen hoort, allerlei kapsels en schoonheidsidealen staan in geuren en kleuren beschreven en je wordt toch wel benadeeld bij sollicitatiegesprekken als je er niet zo fantastisch uit ziet.

Hoog tijd om daar terug verandering in te brengen want het allerbelangrijkste is nog altijd de binnenkant van de mens die véél meer waarden en talenten laat zien dat je meestal niet kan zien aan de buitenkant.

Eventjes teruggaande naar de enquëte:

  1. De eerste vraag die ik stelde, was of men 100 % tevreden was met haar uiterlijk: 15% ja – 17 % bijna tevreden – 6 % soms – 62% nee
  2. Daarop was mijn volgende vraag, waarover waren ze dan niet tevreden? Op de eerste plaats was dat algemeen hun gewicht en slanker willen zijn. Daarop volgde hun buikje, billen en bovenbenen maar ook over het haar was men niet tevreden. Men zou graag dikker en voller haar willen hebben. Verbetering van de tanden is ook naar voren gekomen. Niet tevreden over de borsten, hun gezicht, de lengte, de bovenarmen die wat strakker mogen zijn, liefst minder of geen rimpels, last van spataders, kalknagels, correctie van de neus, dubbele kin, overbeharing, ooglidverbetering, kalkoennekje was ook storend en daarnaast stond vel en vetverwijdering op het wenslijstje om te veranderen.
  3. Is uiterlijk belangrijk voor jou ? 90 % ja – 10 % nee
  4. Speelt uiterlijk een rol in jouw leven, je werk of je relatie ? 55 % ja – 18 % soms - 27 % neen
  5. Heb je al geprobeerd om je uiterlijke te veranderen? 42 % ja - 58 % nee
  6. Kan jij in de spiegel kijken en zeggen dat jij 100 % van jezelf houdt? 52 % ja - 48 % nee vanwege hun gewicht, tekortkomingen, schuldgevoel, zich niet krachtig genoeg voelen en er zijn nog een aantal dingen te verbeteren. Vrouwen stellen zichzelf dus voorwaarden voordat ze volledig van zichzelf kunnen houden.
  7. Als laatste vraag stelde ik of men het leven leidde waarvan ze droomden? Slechts 36 % zei volmondig ja maar 64 % antwoordde nee met de volgende redenen: iets houdt mij nog tegen, te weinig geld, geen partner, moeilijkheden op het pad, menopauze, gezondheid, scheiding, tijd tekort, laag zelfbeeld, geen lef, faalangst, comfortzone...

Uit deze enquête mogen we toch samenvatten dat héél wat vrouwen nog worstelen met hun uiterlijk. Als je echt gefocused bent op je uiterlijke, je buitenkant dan verlies je de aandacht voor wat eigenlijk echt belangrijk is in het leven. Jouw ziel bevindt zich aan de binnenkant, je innerlijke en dat is wat we willen zien en ontdekken.


MIJN TIP: 

  • Durf eens in de spiegel kijken zonder te oordelen.
  • Wees mild voor jezelf en vooral liefdevol. 

 

Geschreven door: Heal Your Life Teacher & Life Coach Christel van Loon van Leef met lef 

Graag leert Christel jou hoe je véél meer van jezelf en je prachtige lichaam kan houden zodat je zonder complexen maar met véél meer lef en zelfvertrouwen in het leven kan staan. Christel helpt je om de focus op de buitenkant te verleggen naar je binnenkant. En dan ontstaan er wonderen en ga je acties nemen om je droomdoelen waar te maken.

 

 Terug
Geplaatst: 21-11-2017 12:53:34

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Dienstverlenervoordekmo-p_black-01.png

Banner_200x205 klein.jpg